26-02-08

Onze jas hielden we maar aan.

Tja, 't is een tijdje geleden sinds ik de laatste keer schreef. Maar ja, wat wil je. Van half januari tot nu hebben we vier familieleden begraven. Eerst een tanteke langs m'n vader's zijde, en daarna twee tantes en een neef langs moeder's zijde. Tachtigplussers, en de neef "pas" 70 jaar oud. Pas! Als kind vond ik dat stokoud. Nu kijkt mijn zoon me raar aan als ik terloops zeg dat neef Jean nog maar 70 was.

Ik werd door de naaste familieleden van de overledenen gebeld met de vraag naar adressen van de familie. Sedert het overlijden van mijn moeder, straks drie jaar geleden, zitten die opgeborgen bij mijn excel documenten. Een grote familie, maar de vele kruisjes achter namen her en der geven wel een akelig gevoel.

Gisteren nog vond ik dat we te veel geld uitgegeven hebben deze maand. Eerst de verjaardag van een petekind, dan de verjaardag van echtgenoot en schoondochter, en verleden week werd onze oudste kleinzoon 3 jaar. Mooi! Mijn verjaardag komt eraan, en vermits ik op een nieuwe tram stap moet dat met familie en schoonfamilie gevierd worden.

Het kost geld ja, maar zie, als ik al de mensen tel die kortelings verdwenen zijn dan word ik positiever.

Hoera, dat we nog zelf kunnen beslissen aan wat we onze zuurverdiende centen gaan uitgeven.

09:40 Gepost door rammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |